Projekt

Att hyra ut fotostudion …

Hyr studio i Horda, Värnamo

Jag har länge funderat på det här att hyra ut vår fotostudio. Vi har ingen jättestudio, en sådan som man drömmer om med sömlös fast hörnfond och stora garageportar där man kan rulla in en hel segelbåt om det så behövs ... men vi har ju faktiskt en väldigt trevlig studio med lounge och högt i tak. Det borde finnas många där ute som har samma drömmar som jag en gång hade - att få prova på studiofoto, att förverkliga ett fotoprojekt eller själv fotografera familjen istället för att anlita en studiofotograf. Du som är aktiv i en fotoklubb - visst vore det kul att för en rimlig peng fota i en studio utan att behöva möblera om hela vardagsrummet där hemma?  Så nu gör jag verklighet av funderingarna. Just nu förbereder jag studion för uthyrning och skapar lite marknadsföring kring idén. Priset kommer ligga på en mycket låg nivå, jag tänker mig 600 kronor för 3 timmar som lägsta debitering. I hyran ska bruk av blixtljus och ljusformare ingå. Tillägg bara för bakgrundsduk, i de fall denna måste bytas efter bruk. Vill du använda egna blixtar eller annan typ av utrustning så är det fritt fram att ta med sådant. Studion har både 1-fas och 3-fas strömuttag. Hör gärna av dig redan nu om du är intresserad! 

Modell för en dag?

TFP-fotografering i SmålandModell: Sarah Tallmyr

Vet du om att vi på jourfoto erbjuder TFP-fotografering?

 TFP (Time-for-prints) innebär att du som är aspirerande fotomodell kan boka en fotografering helt utan kostnad, i studio eller on location. Idén är att modellen får en fri fotografering och gratis digitala bilder till sin portfolio och fotografen får bilder att använda i sin marknadsföring.

Jag tycker TFP är en rolig utmaning. På en TFP-fotografering går det att leka och experimentera med ljus och vinklar mycket mer än vad som är möjligt på betalda fotograferingar. Du som funderar på modellyrket får chans att öva på att vara framför kameran och får ett gäng snygga bilder med dig hem.

Tjej, kille eller annat, spelar ingen roll. Är du intresserad så mejla på info@jourfoto.se eller ring på 0702-293796 så bestämmer vi plats och tidpunkt.

Vid varje TFP-fotografering skriver modellen på en model release, alltså ett standardavtal framtaget av SFF (Svenska fotografers förbund) som reglerar hur bilderna får användas. Modellen godkänner fotografens publicering av bilderna och intygar sin ålder med sin signatur.

Vill du ha med dig en kompis på plåtningen så går det naturligtvis bra. Det är viktigt att du känner dig trygg och lugn under fotograferingen.

Från vår sida förväntar vi oss ett professionellt bemötande från dig, vilket innebär att du håller bokade tider och agerar seriöst gentemot vårt företag. Vi lovar naturligtvis att på samma sätt alltid vara professionella gentemot dig som modell.

Välkommen till Jourfoto!